Cunda Adası (Alibey Adası), Ayvalık

Cunda Adası (Alibey  Adası), Ayvalık
Bu sefer yeni adı Alibey olan Cunda adasındayız. Cunda daracık sokakları ve taş binaları ile çok hoş bir tatil yöresi. Sahildeki yanyana balık lokantalarında taze deniz ürünlerini yemek mümkün. Tabii, en meşhur olanı Bay Nihat'in balık lokantası ama ona da önceden rezervasyon gerektiği için orada yemek mümkün olmadı.
Sahildeki Taş Kahve'de oturup bir çay içip simit yemeden Cunda'dan dönülmemeli. Akşam yemeği için sahildeki balık lokantaları haricinde dar ara sokaklarda çok hoş restaurantlar, cafeler var. Bu mekanlarda canlı müzik özellikle Yunan müziği dinlemek mümkün.
Kalacak yer olarak çeşitli pansiyonlar var fakat bizim favorimiz Altay Butik Pansiyon. Çok güzel dekore edilmiş, avlusunda ettiğimiz kahvaltıda aklımız kaldı. Adanın ilk pansiyonu olan Altay Pansiyonun kurucuları, Giritden mübadele ile gelmiş bir aile. Cunda Adası'nda denize girmek için adanın öteki tarafına gitmek ve merkezden ayrılmak gerekiyor. Biz kısa süre için gezmeye geldiğimizden, denize girme imkanımız ne yazık ki olmadı.

Etiketler: , ,