Villa Florya, Kumlubük, Marmaris

Villa Florya, Kumlubük, Marmaris

Marmaris'in denizini veya kalabalığını sevmeyenler için gene Marmaris'de farklı mekanlar mevcut.
Genelde Marmaris'in içinden İçmeler'e kadar yanyana dizilimiş 4-5 yıldızlı oteller ve onların yarattığı kalabalık, pek çok insana itici geliyor. Diğer taraftan, gene bu sahil şeridindeki kumun rengi, kahverengi-kızıl olduğu için özellikle kıyıdan girenler için denizin rengi zevk vermiyor.
Daha sakin, dingin huzurlu bir ortam arayanlar için Marmaris'de ideal bir koy var. Kumlubük Koyu.
Kumlubük, Marmaris Turunç'tan sonraki ikinci koy. Marmaris'e yaklaşık 16 km., turunç merkezden ise sadece birkaç km kadar.
Sakin bir koy, bir iki tesis var. Biri Verano Otel, sanırım 3 yıldız. Diğeri ise Villa Florya Beach Resort. Biz Villa Florya Beach Resort'da kaldık,iki kilometrelik Kumlubük Plajı'nın tam ortasında denize sıfır küçük bir otel, sadece 14 odası var. Butik otel konseptiyle çalışıyor. Manzarası muhteşem. Deniz ise inanılmaz güzel, kumu ince kum, denizin rengi yeşil-lacivert, pırıl pırıl bir deniz. Görkemli bir doğa ve dingin bir atmosfer. Şehir hayatının karmaşasından sıkılmış gezginler için adeta birer sığınak...
Kumlubük Koyuna bakan tepede, yaklaşık 1 km yukarıda, bir de Dionysos Otel var. Sadece yetişkinleri kabul eden butik bir otel.
Villa Florya, bu Dionysos Butik Otel'in "Sea Club"ını kullanıyor plaj olarak, aynı zamanda restaurantları da ortak, Dionysos Restaurant Bu restaurantta muhteşem manzara eşliğinde akşam yemeği yemek çok zevkli, özellikle meşhur şef Didem Şenol imzalı "karamalize edilmiş incir soslu levrek" mutlaka yenmesi gereken lezzet. Ayrıca kahvaltısı çok güzeldi. Her akşam burada yemek istemezseniz, Turunç'un içinde çeşitli restorantlar mevcut.
Kumlubük'ten sonra Bayırköy ve çiftlik koyu geliyor, daha sonra da Söğüt koyuna uğradık. Marmaris Söğüt; küçük çok tenha bir yer. Kalamarı meşhur, kalamar tava isteyince, bir kalamarın tamamı dilimlenmiş ve kızartılmış olarak sunuluyor. Yani İstanbul'daki 5-6 porsiyona bedel ve çok ucuz, 10-15 lira gibi.
Söğüt'ten araba ile devam edince Bozburun'a geliyorsunuz. Bozburun'dan sonra Selimiye, kızkumu plajı ve Datça-Marmaris yoluna çıkıyorsunuz.

Daha Büyük Google Haritada Görüntülemek için Tıklayınız

Etiketler: , , ,