Batık Şehir Kekova ve Kaleköy

Batık Şehir Kekova ve Kaleköy

    Kekova'ya gitmek için Kaş'tan Antalya'ya doğru giderken 20 km kadar sonra içeri girmek gerekiyor. Daha sonra Kekova Batık Şehri'ne gidebilmek için tekneye binmek gerekiyor. Kaş içinden tur ayarlayıp direkt oradan tekneyle gelmek de mümkün.
    Kekova'da iki görülmeye değer yer var. Biri Kekova batık şehri. Bu batık şehir harabelerinin yanından ve batık anforaların üzerinden, tabanı cam olan teknelerle çok yavaş geçiyorsunuz. Çok etkileyici. Deprem nedeniyle deniz gömülmüş antik şehrin yarım kalmış merdivenleri, kapı eşikleri gözüküyor.
    Diğeri ise, Kaleköy. Kaleköy'ün kara bağlantısı var ancak araba ile ulaşılması mümkün değil, bu nedenle tekne ile gidiliyor.
    Eski Simena antik kenti üzerine kurulu olan Kaleköyünde eski tarihi yaşam ile bugünkü yaşam sanki iç içedir.
    Kaleköy 'ün tepesinde bir kalesi var. Tepeye çıkan merdivenleri var ama yaz sıcağında kaleye çıkmak gerçekten zor. Çıktıktan sonra ise çok güzel bir manzarası var. Denizin içinde ise lahitler dikkatinizi çekiyor.
    Kale köy'de denize karşı küçük restaurantlar ve cafeler var. Tekne turunda, Kaleköy'de durmanın en keyifli yanı ise dondurma yemek. Çünkü ev yapımı dondurmaları meşhur. Biz Ankh cafede yedik dondurmamızı, çok güzeldi. Ayrıca, Kaleköy'de konaklamak isateyenler için, Ankh Pansiyon da düşünülebilinir.
    Tekne turu Kekova ve Kaleköy dışında pek çok koya uğruyor ve bu koylarda denize girme imkanınız oluyor. Bu nedenle her yönden keyifli bir gezi olduğunu söyleyebilirim.

Daha Büyük Google Haritada Görüntülemek için Tıklayınız

Etiketler: , , ,