Mercan Restaurant, Marina, Kaş

Kaş’ın merkezinde balık ve deniz ürünleri yemek için güzel bir yer ararken, marinadaki Mercan Restaurant’ta karar kıldık.
Mercan Restaurant, 1956'da kurulmuş, çok eski ve meşhur bir yer. Sahibi Mustafa Eriş, balıklar ve pişirilmesi üzerine üstad ve her an işinin başında. Restaurantın girişinde tezgah vazifesi gören bir kayık var, balıklar bunun üzerinde pişirilmeye hazırlanıyor ve siz bakıp seçebiliyorsunuz.
Mercan Restaurant'ın menüsündeki en önemli balıklar; kılıç, laos ve orfoz. Biz kılıç şiş yedik, güzeldi. Onun dışında, karidesi ve kalamarı çok güzeldi, tam kıvamında pişirilmiş. Bunun dışında, istakoz, jumbo karides gibi pekçok deniz ürünü mevcut. Sıcaklardan önce, çok güzel soğuk mezeleri de var. Restaurantın girişinde, uzun bir masa üstünde mezeler yan yana duruyor, burada daha evvel hiç görmediğimiz veya ismini duymadığımız otlardan mezeler var, hepsi çok taze ve çok leziz.
Mercan Restaurant'da fiyatlar ortalamanın biraz üstünde gibi, ama kılıç gibi balıkları da başka bir yerde bu kadar güvenerek yemek de pek kolay değil.

Etiketler: , ,