Renaissance Hotel, Beldibi, Antalya

beldibi, Renaissance hotel
Bu kurban bayramında Antalya, Beldibi ve çevresindeydik. Sonbaharda güney bir başka oluyor. Tüm mandalinalar, portakallar olmuş, dalından koparıp yiyebiliyorsunuz ve büyük şehirdekilere göre çok daha lezzetliler. Çam dışındaki ağaçlar yapraklarını döküyor, begonviller kurumaya yüz tutmuş. Yollar, çarşılar oldukça boş, sadece bayram tatilcileri ortalıkta, sakin bir ortam.
Beldibinde Renaissance Hotel'de kaldık. Çok güzel ve geniş bir bahçesi var. Bahçede, portakal, mandalina ve çam ağaçları. Çevre gezisi olarak Kemer, Çıralı ve Antalya içine indik. Çıralı'daki Olimpos Lodge isimli butik oteli daha önce duymuş ve merak ediyorduk, gelmişken uğrayalım dedik. Sezon kapandığı için bakıma alınmış otelde fazla insan yoktu ama oldukça hoş bir yer, yeşilliği bol, bahçesinde bir tavus kuşu ailesi yaşamakta. Ayrıca, bahçesinde kumkuat ağacının resmini de çektik. Galeride görebilirsiniz. Kumkuat, çok özel bir narenciye cinsi, mandalinanın veya portakakın bir cinsi olarak geçiyor. Bu kısa boylu bodur, özel ağacın meyvelerinin kilosu yaklaşık 100 lira.
Günlük gezilerimizden bir diğerini Antalya Kaleiçi'ne gerçekleştirdik. Kaleiçi oldukça sevimli bir yer, ufak dükkanları, tepeden denize bakan şirin kafeleri var ancak bayram günü olduğu için oldukça kalabalıktı.


Daha Büyük Google Haritada Görüntülemek için Tıklayınız

Etiketler: ,