Dibekli Han Sanat Köyü, Bodrum

Dibekli Han Sanat Köyü

Foto Galeri için Resmi Tıklayınız !
Dibekli Han, Bodrum Ortakent’den Yalıkavak’a doğru giderken soldaki Yakaköy sapağından girince birkaç yüz metre ilerde. Dibekli Han, Mimar Gülay Tezer ve Cenap Tezer çiftinin Bodrumun gerek betonlaşma ile gerekse paparazzi kültürü ile yozlaşmasına karşı bir başkaldırı olarak inşa ettikleri bir sanat vahası. Tezer çiftinin kendi deyimiyle, varlıklı olmak için değil, var olmak için uyguladıkları bir proje Dibekli Han. Dibekli Handa, sanat galerileri, sanatçı atölyeleri, Anadolunun çeşitli yörelerinden toplanmış objeler, başarılı el sanatlarının satıldığı küçük dükkanlar, kahvehane ve restaurant var. Ortada Orhan Kemal meydanı ve çevresinde küçük dükkanlar var. Çok güzel, her tarafta bulamayacağınız güzel eserlerinin satıldığı dükkanlardan bazıları: Eskici, Kumaşçı, Ivır Zıvır, İncik Boncuk ve Çanak Çömlek.
Bence, kiremit çatılı Kahvehane’de mutlaka oturup bir şeyler içmeli ve çevredeki objeler incelenmeli. Lezzetini unutmaya başladığımız ev yapımı limonatayı ısrarla tavsiye ederim. Osmanlı ve Anadolu mutfağından lezzetler sunan Dibek Sofrası Restaurant’da için ise rezervasyon gerekli.
Biz, Yıldız Kenter Sanat Galerisinde resimlerini sergileyen Ressam Mine Arasan’ın “Çoçuk Olmak” isimli sergisini de gezdik. Mine Arasan içindeki çocuğu hiçbir zaman öldürmemiş bir ressam. Foto galerimizde birkaç resminin fotoğrafını görebilirsiniz.
Bodrum, Yalıkavak'daki Sandıma Cumhuriyeti hakkındaki yazımız için tıklayınız.
GPS/Navigasyon İçin Koordinatlar: 36°59'36.28"N 27°31'45.37"E

Daha Büyük Google Haritada Görüntülemek için Tıklayınız

Etiketler: ,