Şile ve Ağva Yakuplu, İstanbul

şile, ağva, yakuplar
Bu hafta sonu Şile, Ağva taraflarını gezmek istedik. Amacımız ilkbaharın başlangıcında doğanın canlanmasını görmek,çevrenin yeşillenmesine tanıklık etmek, biraz deniz havası almak idi.
İstanbul'da hava çok güzel ve sıcaklık 18-19 derece iken, Şilede bizi hem yoğun sis hem de 9 derecelik hava karşıladı. Bu nedenle, özellikle Şile'den maalesef fotoğraf alamadık. Şileye İstanbul'dan yaklaşık 70 kilometrelik güzel, geniş bir yolla gidiyorsunuz. Şile'nin amblemi, şile bezinden sonra deniz feneridir. Deniz Feneri, Sultan Abdülmecit zamanında 1858-1859 da yapılmış ve Türkiye'nin Uluslararası Standartlarda en büyük deniz feneriymiş.
Şilede bunun dışında görülecek, gezilecek yerleri olarak, Kalesi, limanı, bir de Ağlayan Kayası var. Limanda Balık lokantaları var bunun dışında birkaç balıkçı teknesi balık lokantasına dönüştürülmüş, oralarda balığınızı yiyorsunuz.
Şilede bir balık yiyip Ağvaya devam ediyoruz. Ağva, Şileden 40 kilometre kadar ama araba ile yaklaşık bir saat sürüyor. Fakat, doğanın içinde olmak için kıvrımlı ama yemyeşil bu yol ideal. Bu yol, İstanbul-Şile yolundan çok daha fazla zevk veriyor insana. Ağvaya 5 kilometre kadar kala, Yakuplu sapağı var. Burada Göksu Nehri boyunca, butik oteller, restaurantlar yanyana dizilmiş. Tam bir gün veya bir hafta sonu geçirip kafa dinlemek için ideal bir yer.
Otel olarak; Riverside Club, Acqua Verde, Paradise Club, Mandalin Motel, Mavi Boncuk Nehir Evi ve Greenline Guest House sayılabilir. Hafta sonları gecelik fiyatlar, iki kişi, 180-200 lira gibi. Bazı oteller, nehrin karşı yakasında, ip ile çekilen "kano" ile karşıya geçiyorsunuz. Nehir'de motor gezintisi yapmanız da mümkün.
Ayrıca, NTV'deki Serra'nın Dostları programında, sanatçı Serra Yılmaz dostlarını Ağva'da ağırlayıp, Kilimli koyu ve çevreyi gezdiriyor. Aqua Verde Otel'de programın sponsorudur.

Etiketler: , ,