Fethiye Çevresi Koylar, Fethiye

fethiye koyları
Güney Ege'nin her bölgesi koylarla doludur, ama bunlar içinde en çok koya sahip bölge, sanırım Fethiye'dir. Göcek koylarının aksine Fethiye koylarının pek çoğuna araba ile de ulaşmak mümkündür. Aynı zamanda bu koylar tamamen ağaçlarla kaplı bir cennet ortamı sunmaktadır.
Fethiye'nin koylarını birkaç bölgede özetleyebiliriz: Fethiye-Ölüdeniz'in içindeki Belçekız plajını geçtikten sonra sola Lykia World yoluna döndüğünüzde,Ölüdenize üç kilometre mesafede Kıdrak plajına geliyorsunuz. Kıdrak plajı, Kıdrak Milli parkı içinde, ücretli giriş. Buradan sonra yol kıvrımlı dar ama çok manzaralı, sağınızda denizi, solunuzda ise yemyeşil doğayı seyrederek yola devam ediyordunuz. Ölüdenize 12 km'de Faralya köyüne geliyorsunuz. Faralya Köyünde, birkaç küçük otel, pansiyon var. Bu otellerden en güzeli; Mandarin Butik Otel, sadece 8 odası var. Denize ulaşmak için, 10 dakika araba ve 10 dakika yürüyüş gerekiyor. Bu otellerden bir diğeri Montenegro otel. Başka bir kalınacak yer ise, George House, genelde gençlerin tercih ettiği doğal, salaş bir kalacak yer. Buradan, karayolu ile gidilemeyen Kelebekler Vadisi koyunun resmini tepeden çekebilirsiniz.
Faralya Köyünden sonra Kabak koyu geliyor. Fakat, koya kadar araba ile gitmek mümkün değil, arabayı bırakıp biraz yürümek gerekir. Kabak koyu bakir bir koy. Çeşitli kamping ve bungalowlar ile alternatif tatil isteyenler için kalacak yer olarak Shambala var.
Fethiye koyları olarak Kayaköy çevresinde ise, Gemiler koyu, Soğuksu koyu var. Soğuksu Koyuna, genelde tekne ile gidiliyor, karadan ise Kayaköy'ün arkasından yarım saatlik yürüyüş ile ulaşmak mümkün.
Fethiye'nin içinden devam ettiğinizde, birkaç kilometre sonra Kapıdağ yarımadasına ulaşıyorsunuz.( Bandırma Kapıdağ yarımadası ile isim benzerliği var) . Yarımada tamamen çam ağaçları ile kaplı ve iki yanında koylar mevcut, manzara ise muazzam. Bu yarımadanın sağından gittiğinizde genelde Fethiyelilerin mesire yeri olarak kullandığı yan yana koylar var. Club Hotel Letoonia bu koylardan birinde. Yarımadanın solundan gittiğinizde gene yan yana koylar mevcut, Küçük Boncuklu, Büyük Boncuklu koyları da buradadır. Kalemya koyunda ise, Hillside Beach Club mevcut.
Ayrıca, Fethiye'ye Marmaris istikametinden gelirken, 18 km kala, iki koy daha var. Biri Günlüklü koyu. Burası tamamen Günlük ağaçları ile kaplı bir koy. Milli park olduğu için giriş ücretlidir. Buradan denize girebilme imkanınız var. Ayrıca, koyun bir kenarında butik otel, The Bay Beach Club, Sığla Beach var.
Fethiye'ye yaklaşırken, diğer bir koy ise Katrancı koyu. Bu koydaki gece kalmalı kamping tesisi var. Burası da Milli parkdır.
Bu yakın koylar dışında, Köyceğiz'deki Ekincik koyundan da bahsetmek gerekir. Ekincik koyu, Fethiyeye yaklaşık 60-70 km mesafede. Ekincik koyu, son derece sakin bir koy, iki küçük otel var, biri Ekincik butik otel

Daha Büyük Google Haritada Görüntülemek için Tıklayınız

Etiketler: , , , , ,