Çakalini, Boztepe, Kazdağları

çakalini, boztepe, kazdağları
Çakalini, Kazdağları, Boztepe'de çok özel bir butik otel. Çakalini'ni tarif etmek için, otel demek ne kadar doğru bilmiyorum, çünkü resepsiyon, çevrenizde dolanan garsonlar falan yok siz de otel müşterisi gibi değilsiniz. Sadece 8 odası olan beş dönümlük bu mekanda Ümit-Sibel Yegül çiftinin misafiri oluyorsunuz. Bu nedenle misafir almakta seçici davranıyorlar. Çakalini'ne gitmek için Küçükkuyu Shell benzin istasyonunun yanından girip 4-5 kilometre tepeye çıkıyorsunuz. Eski adı Çakalini, yeni adı Boztepe köyünün girişinde Çakalini tabelası sizi karşılıyor.
Ümit Bey, bir sanatçı. Bu nedenle odalardan açık mekanlara kadar her yerde onun veya başka heykeltraşların eserlerini görmek mümkün. Her tarafta bir sanatçı dokunuşunu görüyorsunuz.
Çiftliğin her tarafı çeşitli ağaçlarla, lavantalarla, ortancalarla kaplı, peyzaj mükemmel. Ayrıca, keçiler, tavuklar, paçalı tavuklar ve tavşanlar çiftliğin diğer misafirleri. İda dağının tepesinden karşıda denizi ve adaları görüyorsunuz, manzaranın mükemmeliğini tarif etmek zor. Dağ başında, orman içinde sakin ve yalın bir ortamda kafa dinlemek için ideal bir yer.
Son derece yalın ve estetik olan odalar ise, yerden ısıtmalı, şömineli, ön cephe tamamen cam olduğundan doğa manzaralı, hatta duş alırken bile doğa manzarasını seyretmek mümkün.
Çakalini'nde kahvaltı harikulade idi, yanınızda dolaşan tavukların yumurtası, çiftlikdeki keçilerin sütünden peynir, bahçeden domatesler, salatalıklar kahvaltının bazı yiyecekleri. Akşam Yemeklerini Ümit Bey kendisi hazırlıyor, kendisi yemek hazırlama ve lezzetler üzerine tam bir üstad. Ümit Bey, alışılmamış yemekler, farklı sunumlar yapıyor, av yemekleri Ümit Beyin spesialitesi.

GPS/Navigasyon için Koordinatlar:39° 35' 19.85" N 26° 36' 31.84" E

Daha Büyük Google Haritada Görüntülemek için Tıklayınız

Etiketler: ,