Öngen Country Hotel-2, Kazdağları

Öngen Country Hotel, kazdağları

İstanbul'un yoğun trafiği, kalabalıklığı, bütün bir haftanın iş stresi vs. derken, insan hafta sonu kaçamağı için uygun yer arıyor. Doğanın içinde, yeşillikler arasında, sesiz sakin fakat aynı zamanda İstanbul'a da çok uzak olmayan mekanlar aranıyor. Şile, Ağva gibi İstanbul'un yakınındaki lokasyonlar, insana bu dinlenme duygusunu vermiyor. Güney Ege veya Akdeniz gibi yerler de bir hafta sonu için çok uzak, insan dinlense de dönüşte hiç gitmemiş gibi yorgun hissediyor kendisini. Bütün bu duygularla, özellikle İstanbullular için ideal bir rota var, Kazdağları.
Kazdağlarının yeşili ve doğası muazzam. Kazdağları her mevsim yemyeşil, çünkü alçak yerler zeytin ağaçları ile kaplı, daha yukarıları ise, çam ağacı çeşitleri. Ayrıca, kazdağları, otuza yakın endimik bitki( Dünyanın başka hiçbir yerinde bulunmayan bitki) içeriyor.
Diğer taraftan, bugünlerde televizyonda gösterilen Karadağlar dizisi de buralarda çekiliyor, doğanın güzelliğini bu dizide de her daim görmeniz mümkün.
Bu Kazdağları gezimize gene Öngen Country Hotel ile başladık. Daha önce 2008 yılbaşısında gelmiştik ve çok eğlenmiştik. Önceki gezi notumuz için tıklayınız.
Kazdağları denince Edremitten Çanakkaleye kadar çok uzun bir kuşakdan bahsediyoruz ama Kazdağlarının turistik açıdan en gelişmiş yeri olan Yeşilyurt köyü bir başka. Burada çeşitli butik oteller var; örneğin, Manici Kasrı, Filiz-Tayfun Talipoğlu çiftinin Taşteras Butik Otel, Çetmi Han ve Öngen Country Hotel'i sayabiliriz. Ama bizim favorimiz Öngen Country. En tepede olduğu için muazzam manzarası, hemen orman içinde trekking yapma imkanı ve dalından meyve yemek için bir kilometre ilerdeki otelin çiftliği artıları. Hemen Öngen Country Hotel'in kapısından başlayan bir orman içi yürüyüş yolu var, 3-4 km kadar. Orman içinden Çanakkale yoluna kadar gidip dönüyorsunuz. Bundan başka da yürüyüş yolları mevcut.
Mitolojik adı İda Dağı" olan kazdağlarında, gezilecek yerler: Yeşilyurt, Adatepe köyleri, Mıhlıçay Başdeğirmen, Zeus Altarı, Sarıkız tepesi, Şahin tepesi, Tahtakuşlar müzesi, Manastır deresi, Sutüven şelalesi, Hasan Boğuldu mevki, Kavurmacılar köyü, Güre ve kaplıcaları, Küçükkuyu, Altınoluk.

Öngen Country Hotel, Kazdağları hakkındaki daha önceki yazımız için tıklayınız.


GPS/Navigasyon için Koordinatlar:N39:33:34.44 E26:34:06.54

Daha Büyük Google Haritada Görüntülemek için Tıklayınız

Etiketler: ,