Gölcük, Bolu

 Gölcük, Bolu

Bu kurban bayramında, mevsim itibariyle sonbaharın doğadaki tüm renklerini görebilmek için Bolu çevresini gezmeye karar verdik. Bu nedenle, Gölcük, Abant ve Yedigöllere gitmeye karar verdik.
Yatacak yer olarak Bolu merkezin dışında Gölcük yolunda Karacasu mevkindeki B&B County Hotel'de kaldık ( Ben de önce Country sanmıştım ama gerçek ismi County imiş).
Otelden Gölcük 5 km uzaklıkta. Otel tüm Bolu'yu tepeden gören bir yamaçta, ana yoldan 900 metre çıkıyorsunuz. Kütüklerden oluşan bir ana bina ve bahçede 10 kadar motel tarzı oda var. Kütük ana binada da odalar ve restaurant var. Biz kütük odada kaldık. Otel yarım pansiyon olarak çalışıyor fakat yemekler için fazla bir beklentiniz olmamasını tavsiye ederiz. Örneğin, Kurban bayramının ilk akşamında, ana yemek olarak haşlanmış tavuk budu ile tatlı olarak da ayva tatlısı çıktı. Fakat B&B County Hotel, Bolu çevresini gezmek için güzel bir seçenek. Alternatif olarak, Abant'ın 5 yıldızlı otelleri, Bolu merkezdeki şehir otelleri ve İstanbul-Ankara yolundaki, Köroğlu Otel ve Osmanlı Mutfağı üzerine uzmanlaşmış Yurdaer otel var.
İlk durağımız Gölcük, Bolu merkeze çok yakın, 13 km lik asfalt bir yol ile ulaşıyorsunuz. Denizden 950 metre yükseklikte. Esasında Gölcük, doğal değil, sonradan doldurma göl. Gölcük'ü ilk defa görüyoruz ve hayran kalıyoruz.
Abant'tan daha küçük. Bizce Abant'tan daha güzel ve daha iyi manzaraya sahip . Gölün çevresi 2 km kadar ve bir yürüyüş yolu mevcut. Yürürken bir tarafınız göl, diğer tarafınız sık ve yüksek çam ağaçları kaplı orman. Gölün çevresinde ara yolu yok. Araba girmediği için toz duman, ses vs. de olmuyor. Tam bir huzur yeri. Öğle yemeği olarak da, Gölcük'e 1 km kala yemyeşil bir doğa içinde alabalık restaurantı var. Tavsiye ederiz.
Eğer bu çevrede çok yıldızlı bir otelde kalmak isterseniz; Bolu, Karacasu Mevkinde,Gölcük yolu üzerinde beş yıldızlı Gazelle Resort & SPA otel var.

GPS/Navigasyon için Koordinatlar: 40° 39' 21.18" N  31° 37' 45.16" E  

Daha Büyük Google Haritada Görüntülemek için Tıklayınız

Etiketler: , ,