Polonezköy'de Kahvaltı: Leonardo, İstanbul

Polonezköy

    İstanbul civarında doğa içinde, yeşillikler arasında güzel, dingin bir gün geçirebilmek için güzel küçük bir belde var. Polonezköy.
    Hafta içi kahvaltı için, Polonezköy'e gidiyoruz, seçtiğimiz mekan: Leonardo Restaurant & Cafe. Leonardo, Polonezköy'ün tam merkezinde, en eski mekanlardan biri, hafta içi kahvaltı, haftasonu brunch veriyor. Kahvaltı fiyatı 25TL kişi başı, brunch ise 65TL sanırım. Polonezköy Leonardo, yeşillikler içinde, hoş bir mekan, havuzu da var. Kahvaltı tabağında, otlu peynir, tulum peyniri, beyaz peynir, kaşar, pastırma, zeytin, jambon, tereyağ, yumurta falan var. Değişik ve özel olanı ise reçel tabağı, kendileri özel yapıyorlarmış.
    Kahvaltı'dan sonra, dar ve yeşil Polonezköy sokaklarını gezebilirsiniz, fotoğraf çekebilirsiniz.
    Polonezköy'e iki farklı yoldan gelebilirsiniz, biri TEM'in Ümraniye, Şile sapağından girip Şile istikametinde devam etmek ve Polonezköy, Saklıköy, At Çiftlikleri tabelalarını görünce sola sapmak , tabelaları takip ederek Polonezköy'e ulaşmak. Diğer yol ise, gene TEM'den Kavacık sapağından girmek ve Beykoz Konakları önünden devam edip, Polonezköy'e ulaşmak. Ben, Şile yolundan gelip, Beykoz, Kavacık üzerinden döndüm. Her iki yolda çok güzel ve manzaralı. Fakat, haftasonları, özellikle pazar günleri bu yolları düşünemiyorum :) Tercih sizin :)
   Polonezköy'de yatacak otel ve pansiyonlar da var, eğer haftasonu kalmak isterseniz. Polka Country Hotel, Gülayım Otel, Club Adampo, Köşem Konaklama, Hera Pansiyon, Köyevi Pansiyon, bunlardan bazıları.
    Polonezköy'e yakın ama Polonezköy'ün dışında ise, Saklıköy Country Hotel&Club bulunmaktadır. İsaklı Köyündedir. Saklıköy Country Hotel&Club, çok nezih, çok özel bir yerdir, butik binicilik kulübü de diyebiliriz. 48 box'lık at oteli, toplam 4 manege ve 3 çim padok mevcuttur. Saklıköy, tamamen üyelik sistemi ile çalışır, yani dışarıdan bir yemek yemek için veya ziyaret amacı ile giremezsiniz, mutlaka üye olmak gerekir, bunun dışında sadece firmalara veya büyük gruplara, ana yerleşimin yanındaki piknik alanında günübirlik piknik imkanı vermektedirler. Saklıköy ismi, Şile'deki Saklıkent ile karıştırılabilmektadır.


GPS/Navigasyon Koordinatları:N41 06 36.59 E29 12 44.45

Daha Büyük Google Haritada Görüntülemek için Tıklayınız

Etiketler: , ,