Aral Tatil Çiftliği ve Bozcaada

Bozcaada

Foto Galeri için Resmi Tıklayınız !


Vapur ile adaya yaklaşırken, insanda ilk duygu, adı gibi kendisi de çok boz yermiş oluyor. Fakat, vapurdan indiğinizde nezih bir ege adasına geldiğinizi hissediyorsunuz. Adanın ziyaretçi profili, genç ve eğitimli nezih bir kesim.
Adada otel, pansiyon tatil çiftliği gibi kalacak çok seçenek var. Biz Aral Tatil Çiftliğini tercih ettik. Aral Tatil Çiftliği, merkezden birkaç kilometre dışarıda. Aral Tatil çiftliği 150 yıllık bir geçmişe sahip, içinde 9 adet taş ev ve 14 yeni ev bulunmakta. Eski haline sadık kalınarak restore edilmiş taş evlerden bazılarını isimleri; Saman Damı, Hahya Damı, Keçi Damı, Arılık gibi.. Çiftlikte size Aral ailesinin yanında, köpekler, kediler, keçiler ev sahipliği yapıyor.
Aral Tatil Çiftliği dışında, merkezdeki otel ve pansiyonlar da Ada merkezinde daha fazla vakit geçirmek , yeme içme mekanlarına yürüme mesafede olmaları açısından iyi bir alternatif.
Bozcaadanın çeşitli koyları ve bakir plajları var. Bunlardan en meşhurları; Ayazma Plajı, Akvaryum Koyu ve Habbele plajı. Fakat, adanın yeme içme tesisi, şezlong ve şemsiye olan tek bir plajı/koyu, ince çok güzel bir kuma sahip Ayazma plajıdır. Bu nedenle, özellikle haftasonları, şezlong/şemsiye bulmak imkansıza yakın oluyor. Ayrıca Ayazma plajının suyunun ciddi derece soğuk olduğunu da belirtmek lazım. Tesis olmadığı için koylardan uzun süreli denize girmek mümkün olmasa da, diğer koylardaki otellerin plajından faydalanmak da mümkün. Örneğin, Habbele da, Bertiz butik otel gibi.
Bozcaada merkezinde karşılıklı iki mahalle var, biri Türk Mahallesi, diğeri Rum Mahallesi. Rum Mahallesinde, daracık sokaklarda, küçücük mavi masalarda ege mezeleri eşliğinde deniz ürünlerinizi yiyorsunuz. Biz Simyon Restaurantı seçtik, fiyatlar makul. Rum mahallesinde dikkat çeken bir nokta, restaurantların önünden geçerken hiçbir yetkilinin, garsonun restauranta davet etmek için sizi “taciz” etmemesi. Türk mahallesinde, bunun tam tersini gördük, balık restaurantları kapıda sürekli, balık ve çeşitlerini sayıp buyur ediyorlar içeriye
Yeme içme olarak, ADA cafe dikkatimizi çeken güzel yerlerden. Burada, gelincik şerbetini denemelisin. Ada cafe, merkezdeki büyük çınarın tam karşısına geliyor. Adaya gelince, Çiçek Fırından damla sakızlı kurabiye almamak da olmaz. Ayrıca, Madam Efi’nin kurabiyelerini de çınaraltında bulabilirsiniz. Yeme –içme de son olarak, mutlaka yenmesi gereken diye Çiçek Dondurmayı belirtmek isterim. 60 yıldır sadece dondurma üretiyorlar, merkezdeki çınardan kale arkasına giden yolun üzerinde küçük bir dükkanda bulabilirsiniz. En iyileri, Balbadem dondurma ve yabani incirli dondurma.
Adadan dönerken götürecekleriniz arasında, Altın Yağmur zeytinyağlarının soğuk sıkması ile Corbus’dan şarap olabilir. Adada, dönerci, kebapçı, falan da görmediğimi belirtmeliyim. Merkez dışında bir pide salonunun bulunduğunu söylediler. Adada mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında ise, Bozcaada Müzesi geliyor. Bozcaada Kaymakamlığı tarafından 2006 yılında M.Hakan GÜRÜNEY’e tahsis edilen 130 yıllık binada, Bozcaada ile ilgili 45 ayrı konu başlığında 6.000 den fazla fotoğraf, belge ve obje sergilenmektedir.
Bozcaadaya, Çanakkale, Geyikli den vapur ile yaklaşık 30 dakikada ulaşabilirsiniz. Geyikli feribotlarında önceden rezervasyon olmadığı için, sıraya girip, sabah 9 akşam 12 arasında her saat kalkan feribotu beklemek durumundasınız.

Etiketler: ,