Lucky Deer, Mengen, Bolu

Lucky Deer, Mengen

Bu haftasonunu sonbaharın en güzel hissedildiği Mengen çevresinde geçirmeye karar verdik. Amacımız, doğa içinde tatil, doğa yürüyüşleri, özellikle sarı, kırmızı ve kahverengine dönüşmüş yapraklar içindeki bir ormanda yürüyüşler yapmak idi.

Biz de seçimimizi Mengen’in on kilometre kadar dışındaki Lucky Deer üzerine yaptık. Lucky Deer Bolu Mengen'de Yedigöller'in güneydoğusunda yer alan çam, meşe, akağaç ve kızılcık ağaçlarının içinde, ormanın yamacında bir dağ ve çiftlik evi. En yakın yerleşim yeri olan tarihi dağ köyüne 1 km. uzaklıkta. Lucky Deer’in 6-7 oda, genişçe bir lobi, şahane bir doğa manzaralı terası var, sahibi reklamcı olunca da, estetik dokunuşu hissedebiliyorsunuz.

Çok hoş olan lobinin tavanı karadeniz usulü ahşap tavan ile kaplı, bir köşede şömine diğer köşede kuzine, ortada büyükçe bir yemek masası, hoş ve sıcak bir ortam yaratıyor.

Lucky deer’e yerleştikten sonra, sahibi Hamdi Giray Bey bizi 1-2 saatlik bir doğa yürüyüşüne çıkarttı ve çevreyi tanıttı. Dönüşte ise ev yapımı kurabiyeler eşliğinde güzel bir çay bizi bekliyordu. Akşam üstü şömine başı şarap keyfi ve büyük masada topluca bol sohbetli bir akşam yemeği. Yemekten sonra ise, kuzine üstünde kızartılmış kestane eşliğinde terasta gökyüzündeki yıldızları seyretmek güzel idi. Çevrede hiçbir ışık olmadığı için gökyüzündeki yıldızları seyretmek zevkli oluyor.

Lucky Deer, sessizliği dinlemek, sonbaharın renk zenginliğine , ormanın derinliklerine dalıp gitmek, kısacası ruhunuzu dinlendirmek için ideal bir seçim... Lucky Deer ‘e ulaşmak için TEM’den Mengen’e gelip, OPET karşısından Gökçesu Caddesine girip beş kilometre sonraki Ağalar Köyü tabelasını takip ederek ulaşabilirsiniz. Navigasyon ile gitmek isterseniz, navigasyon Mengen girişindeki Babahızır mevkinden toprak yoldan getirmeye çalışır, bu nedenle Gökçesu caddesini tavsiye ederiz. Luck Deer’in geliştirmeye açık noktası olarak odalarını söyleyebiliriz.

Etiketler: , ,