Kumlubük Maris Boutique Hotel, Marmaris

Kumlubük Maris Boutique Hotel

Foto Galeri için Resmi Tıklayınız !

Bu sefer rotamız Marmaris, Kumlubük. Birkaç yıl önce gene Kumlubük’de tatil yapmıştık ve Kumlubükü çok beğenmiştik. Kumlubük, Marmaris in tersine çok tenha, adından da anlaşıldığı gibi kumluk sahili olan bir koy. Esasında Kumlubük ‘butik’ bir koy. Koyda denize sıfır iki butik otel var, Villa Florya ve Maris Butik Otel. Bir de, biraz daha içerde Dionysos Otel. Aynı koyda, Maris Otelin hemen yanında meşhur Hollandalı Ahmet olarak bilinen Kumlubükü Yacht Club var. Ayrıca Doğuş Grubu ve Eti Grubu patronlarının malikaneleri de yine bu koyda. Kumlubük’e karadan Turunç üzerinden ulaşıldığı için ve Turunç’ un yolu da pek çok kişiye göre biraz sıkıntılı olduğu için, Kumlubükün böyle güzel kalabildiğini düşünüyorum.

Kumlubük Maris Boutique Hotel’i özel yapan, gösterişli lüks bir ortam veya mekanda özel objeler, veya zengin açık büfeler falan değil; doğa, mükemmel bir deniz, kalabalıktan uzak dingin bir tatil ortamı. Bir de otel sahibi Dursun demirtaş’ın sıcak, güleryüzlü evsahipliği…

Kumlubük Maris Boutique Hotel, 80 dönüme kurulu fakat sadece 28 odası var. Kumlubük Maris Boutique Hotel ‘in bahçesi inanılmaz yeşil, bahçede palmiyeden nar ağacına, zakkumdan begonvile kadar çeşitli ağaçlar, çiçekler var.

Bu koydaki oteller oda, kahvaltı konsepti ile çalışıyorlar. Marmaris Kumlubük Maris Boutique Hotel de oda- kahvaltı çalışıyor, fakat hemen yanında Maris Restaurant-Beach Club var. Öğle ve akşam yemeklerinizi orada yiyebiliyorsunuz. Kumlubük Maris Boutique Hotelin plajı küçük çakıl ve deniz de beş altı metreden sonra derinleşiyor. Denizin dibi tertemiz ve deniz suyu ise berrak koyu yeşil – lacivert arası. Deniz suyu sıcaklığı da ne Antalyanın denizi gibi serinletmeyen sıcaklıkta ne de Bodrumun ki gibi soğuk, yani tam kıvamında.

Kumlubük Maris Boutique Hotel’e karayolu ile ulaşım için, Marmaris İçmelerden Turunç’a gelmeniz gerekiyor, yaklaşık 14-15 km, biraz kıvrımlı. Turunç’tan gene kıvrımlı bir beş kilometrelik yol ile otele ulaşıyorsunuz. Kumlubük Maris Boutique Hotel’in eski işletme adı Serendip Select Hotel olduğu için Google Haritalar da bu isimde bulabilirsiniz.

Etiketler: , ,