Ekincik Butik Otel, Ekincik, Köyceğiz

Ekincik Butik Otel, Ekincik, Köyceğiz
Bu seyahatimizi, Ekincik koyunda geçirelim dedik. Ekincik koyu Marmaris'in güneyinde kalan bir koy, Marmaris Aksaz deniz üssünden sonraki koy da denebilir.
Ekincik koyuna iki farklı noktadan girip gidebilirsiniz. Birincisi, Köyceğiz'in içinden, Köyceğiz gölünün yanından okları takip ederek gidebilirsiniz. Diğeri ise, Marmaris-Fethiye karayolundan Köyçeğize gelmeden önce sağa saparak yaklaşık 35 kilometre giderek ulaşıyoruz. Rivayete göre Sn. Turgut Özal keşfetmiş bu koyu ve güzel yol yapılmış. Aynı zamanda bu güzel çam ormanı ile kaplı yolda araba kullanmak çok zevkli.
Koyda iki küçük otel var biri Ekincik Butik Otel, biz onda kaldık. Koy son derece sakin, tam kafa dinlemek isteyenler için. Otel sahiplerinin oğlu, her akşam balık avına çıkıyor zıpkınıyla ve laoslarla dönüyor. Fiks menü yemek istemeyenler için iyi bir akşam yemeği seçeneği. Ayrıca, otelde her işe koşan, güler yüzlü,her talebinize "siz hayal edin yeter" diyen Tahsin'i de unutmamak gerekir.
Koya hergün bir kaç yabancı yelkenli geliyor, bir iki gün kalıp gidiyorlar. Gürültü kaynağı gezi motorları falan uğramıyor. Koyun bir ucunda Ekincik Marina var, restaurantının dekorasyonu muhteşem. Mutlaka bir akşam yemeğe gitmek gerekir. Ancak genelde deniz yolu ile gelen misafirleri kabul ediyorlar. Önceden randevu gerekir.

Ekincik Butik Otel hakkında daha yeni yazıyı okumak için tıklayınız.

GPS/Navigasyon için Koordinatlar: N36:49:52.53 E28:33:05.45

Daha Büyük Google Haritada Görüntülemek için Tıklayınız

Etiketler: , , ,