Foto Galeri için Resmi Tıklayınız !
Bu sefer çok farklı bir yemek anımızı paylaşacağız. Değirmen Alabalık Tesisleri. Kalkandan eski Antalya yoluna girince beşinci kilometrede yeşil vadiye bakan bir tepede yanyana alabalık tesisleri var. Biz Değirmen tesislerini seçtik.
Giriş olarak tereyağda kızartılmış taze keçi peyniri yiyoruz. Bir porsiyonu yerken birkaç porsiyon daha ısmarlama ihtiyaçı hissettirecek kadar güzel bir peynir kızartması. Yağsız keçi peyniri çok uygun düşmüş.
Balık olarak doğal olarak tereyağda alabalık yiyoruz. Çok başarılı kızartılmış, ahçıbaşı kızartma üzerine çok iddialı. Tandırdaki silkeleyince kemikten tüm etlerin düşmesi misali, balığın iskeletini çıkarınca tüm kılçıklarda geliyor, bu derece yavaş ve güzel kızartılmış.
Kalkan gibi deniz ürünlerinin en iyi sunulduğu bir yerleşim yerinde alabalık yemek ve önermek garip gelebilir ama öğle yemeği için iyi bir alternatif olabilir.
Etiketler: Antalya, Kalkan, yeme