Club Patara, Kalkan ve Saklıkent

Club Patara, Kalkan ve Saklıkent

Kalkan seyahatimizde, Club Patara'da kaldık. Club Patara, Kalkan'ın yaklaşık bir kilometre dışında, deniz kenarında eğimli bir araziye kurulmuş devre mülklerden ve butik otelden oluşuyor. Kalkan da aynı Kaş'daki gibi, kitel turizminden uzak kalmış bir beldemiz. Güneydeki gibi, beş yıldızlı oteller, devasa binalar, tatil köyleri falan yok. Küçük oteller, butik oteller var. Bunlardan bazıları; Likya Residence Otel & SPA, Fidanka Evleri, Bella Monte Butik Otel, Hotel Villa Mahal.
Kalkan'nın denizi, Göcek'den sonra Türkiye'de en beğendiğim denizlerden biri oldu. Lacivert, hafif serin bir su, Temmuz ayında bile güneyde tatil yapmaya imkan veriyor.
Kalkan'ın dar ve yokuş sokakları son derece temiz ve dolaşması çok zevkli. Çok güzel dükkanları var, özellikle takı alışverişi yapmak için güzel butikler var. Aynı zamanda çok sayıda restaurantı ve cafesi var. Kalkan'dan Kaş'a doğru giderken yol üzerinde yer alan Kaputaş Plajı ise Maldivler'deki denizin rengini aratmayacak bir renge ve berraklığa sahip. Ancak bu plajda uzun saatler kalmak zor çünkü tesis yok(aslında tesis olmadığı için temiz kalmış) ve güneşten korunmak için az sayıdaki şemsiyeleri kiralama yarışına girmeniz gerekiyor.
Kalkan ile ilgili anlatmak istediğim birkaç ilginç husus var. Bunlardan biri, her sabah Kalkan belediyesinin anons yaparak Kalkan esnafına hayırlı işler dileğinde bulunması. Bir iki sabah umursamadık ancak hergün aynı saatte bu anonsu yapmaları bize hem çok ilginç hem de çok güzel geldi. Bir diğer ilginç durum, Kalkan ve Kaş'ın köpekleri ile ilgili. Buraya yerleşmiş olan ağırlıklı İngiliz olan yabancıları, sokak köpekleriyle çok güzel ilgileniyorlar. Bütün sokak köpekleri çok temiz ve bakımlı. Köpekler restaurantların içi dahil heryerde özgürce dolaşıyorlar, hatta en nezih restaurantda dahi yemek yerken köpek yanınıza gelip sevmenizi istiyebiliyor veya başını dizinize koyabiliyor. Ve dükkanların, marketlerin çoğuna köpeklere yardım amaçlı para kutuları konmuş. Yani aslında bizim yapmamız gereken eylemi, İngilizler yapmış. Sanırım diyecek başka birşey yok, gerisini siz düşünün...
Kalkan'ın yakın çevresinde pekçok gezilecek yer var. Bunlar, Patara antik kenti, Xanthos antik şehri, Saklıkent kanyonu ve Kaş ilçesi .Patara Antik kenti, Kalkan'a 5-6 km uzaklıkta. Xanthos ve Saklıkent ise birbirine yakın olup, Kalkan'a 25-30 km kadar. Ayrıca, Kalkan'a 5-6 km uzaklıkta İslamlar Köyü var, burada Alabalık lokantaları var. Bir öğleden sonra denemeye değer. Biz Değirmen Restaurant 'da yedik çok memnun kaldık.
Kalkan'da bildiğimiz hamburger ve piza zincirlerinden hiçbiri yok, buna karşı zevkli, nezih yemek yiyebileceğiniz çok güzel mekanlar var. Kalkan'da zevkle akşam yemeği yediğimiz yerler; Aubergine Restaurant , Doy Doy Restaurant , Fidanka Restaurant .

Etiketler: , ,