Yedigöller, Bolu

yedigöller, bolu
Bu kurban bayramındaki Bolu çevresindeki gezimizin üçüncü durağı, Yedigöller. Yedigöller'e gitmeden önce yolu hakkında internetten oldukça araştırma yaptım, hepsi yolu kötü yazıyordu, 4x4 ile veya yüksek araba ile gitmek gerekir falan diye yazıyordu. Sonunda ben Honda Jazz ile ve tam yüklü olarak gittim, yol hakkında yazılanların abartılı olduğunu gördüm.
Yedigöller'e iki farklı yoldan gidebiliyorsunuz, biri Bolu'dan, diğeri ise Zonguldak-Mengen Yolundan. Biz Bolu üzerinden gitmeyi tercih ettik.
Yedigöller, Bolu'ya 42 kilometre uzakta, bu yolun ilk 9 kilometresi asfalt, gerisi toprak bir yol. Yolun büyük kısmı, bol çam ağaçları ile kaplı, çok güzel manzaraya sahip, uçurum falan değil. Tek mahsuru, yolun toprak olması nedeniyle, yoldan çok toz kalkması. Dönüşte arabanız bembeyaz oluyor :)
Yolda bol bol durup fotoğraf çekebilirsiniz. Yedigöllere de birkaç kilometre kala, Kapankaya Seyir Terası var. Burada da durup fotoğraf almanızı öneririz.
Yedigöller, adından da anlaşılacağı gibi, yedi gölden oluşuyor,ama siz sadece altı göl görebilirsiniz. Yedinci gölü boşuna aramayın, bulamazsınız, çünkü kurumuş. Göllerin isimleri sizin karşılaşma sıranıza göre; İncegöl, Sazlıgöl, Nazlıgöl, Deringöl, Büyükgöl, Seringöl. Özellikle Büyükgöl, çok güzel fotoğraf veriyor. Ağaçların, dalların ve yaprakların sudaki yansımaları çok hoş gözüküyor. Bu göler dışında birde küçük bir şelale ve dilek çeşmesi var, görülecek yer olarak.
Biz sonbaharın sonunda gittiğimiz için, ağaçlarda yaprak kalmamış, hepsi kuruyup yere düşmüştü. Fakat bakır rengi bu kurumuş yaprak yastığı üzerinde yürümek insana ayrı bir zevk veriyor.

Yedigöllere gitmek hakkındaki daha yeni yazımızı olumak için tıklayınız.

Daha Büyük Google Haritada Görüntülemek için Tıklayınız

Etiketler: , ,