Yedigöllere Gitmek

 Yedigöllere Gitmek
    Mevsimlerden Sonbahar ve tam Yedigölere Gitmek Zamanı,.. Doğa severler ve doğa fotoğrafçıları için vazgeçilmez bir yer.
    Yedi gölden oluşan Yedigöller Milli Parkı, kendisinin güzelliği kadar, Yedigöllere giden yolların doğal güzelliğinden de bahsetmek gerekir.
    Geçen seneki ziyaretimizden sonra yazdığımız yazıda, Yedigöllere iki farklı yoldan gidildiğini yazmıştık, biri Bolu üzerinden diğeri Mengen üzerinden. Geçen yıl, Bolu üzerinden gitmiştik. Bu sene ise Mengen üzerinden gitmeyi denedik.
    Bolu üzerinden gitmek isterseniz, Bolu'dan 42km, bunun 33km si stabilize idi. Bu yol Mengen üzerinden gitmeye göre biraz daha yüksek rakımdan gidiyor, yol boyunca yüksek çam ağaçları hakim, her mevsim yeşil bir doğa içinde gidiyorsunuz. 45 kilometreyi 1.5 saatte falan alıyorsunuz.
    Mengen üzerinden gidiş ise, Mengen şehir merkezinin çıkışından yaklaşık 48 kilometre kadar. Bu yolun yarısı asfalt, diğer yarısı stabilize. Yol boyunca akan ince bir dereye paralel gidiyorsunuz. Bu yoldaki bitki örtüsü, çamdan ziyade meşe, kayın gibi ağaçlar. Sonbaharda bu ağaçların yaprakları sararmış, kızarmış, bir kısmı dökülmüş oluyor, yani tam hazan mevsimi. Bu 48 kilometrelik yolu tam bir renk cümbüşü eşliğinde gidiyorsunuz. Bu yolda 1.5 saatinizi alır, fakat yolda durup fotoğraf çekmeler seyahati 2 saate getiriyor.
    Yedigöllere Ankara'dan giderseniz, günübirlik gidebilirsiniz. Fakat İstanbul'dan giderseniz bir gece yatmak gerekir. Eğer, Bolu üzerinden ulaşmak isterseniz, yatmak için Bolu otellerini tercih edebilirsiniz. Biz geçen yıl Bolu Gölcük yolu üzerindeki B&B Otelde kalmıştık. Şimdi B&B otele 600 metre ilerde beş yıldızlı Gazelle Resort&SPA oteli açıldı.
    Bu seneki seyahatimizde ise, Mengen Yedigöller yolu 3. kilometresindeki Hindiba Pansiyonda kaldık. Genelde, çevre, doğa düşkünlerinin, trekking meraklılarının kaldığı bir mekan. Yedigöllere Mengen üzerinden ulaşmak için, izleyeceğiniz yol, TEM otobanından Yeniçağa sapağından çıkmak, ve yaklaşık 20 km. sonra Mengen'e gelmek, Mengen'in çıkışından sola Yedigöller tabelasını görüp sapmak. Buradan itibaren 48 km.
   
GPS/Navigasyon kullananlar için koordinatlar: N40 56 35.6 E31 44 39.0

Hindiba , Yedigöller yolunu aşağıdaki Google Haritada daha detaylı görebilirsiniz.

Daha Büyük Google Haritada Görüntülemek için Tıklayınız

Etiketler: , ,