Hotel Berceste, Sivrice Koyu

Berceste Hotel
Bu seyahatımıza Çanakkale Ayvacık'tan başlıyoruz. İlk durağımız Ayvacık, Sivrice koyundaki Berceste Otel. Berceste Otel, Ayvacık Bektaş köyünün çıkışında, Sivrice Feneri karşısında yamaçta. Yamaçta olduğu için de muazzam manzaraya sahip. Buranın diğer bir özelliği ise, Midilli adasına en yakın nokta olması.
    Sivrice Fenerinin öyküsü ise ilginç; Fener, Fransızlar tarafından 1863 yılında kurulmuş, yani yaklaşık 150 yıllık bir geçmişe sahip. Sonra 1940 larda onarılmış ve günün teknolojisine uyarlanmış. 2008 de ise, Hacer ve Yücel Sayman çifti 10 yıllığına kiralamış. Sivrice Fenerinin 500 kitaplık bir kütüphanesi de var ama kapı kilitli olduğu için ziyaret etme şansımız olmadı, maalesef.
    Berceste Otel, ortaçağ şatolarını andıran kendine özgü bir mimariye sahip. Yanında akşam yemeklerinin yendiği açık hava restaurantı var, onun mimarisi de insanı eski çağlara götürüyor. Özgün mimarisini anlatmak yerine yukarıdaki foto galeriye bakmanızı öneririz. Restauranta oturduğunuzda, aşağıda Sivrice fenerini, Sivrice ve Sokakağzı koylarını ve karşıda Midilli Adasını görüyorsunuz. Midilli Adası o kadar yakın ki, nerdeyse çıplak gözle evleri göreceksiniz.
    Berceste Otelin ahşap ağırlıklı odaları da farklı, yataklar ise ahşaptan yapılmış taht havasında, sadece 9 odası mevcut.
    Berceste Otelin kahvaltısıda çok güzel, gerçek köy kahvaltısı, tereyağı hariç. Köyün hemen yanında olmasına rağmen, kahvaltıda Pınarın plastik ambalajlı tereyağını veriyorlar. Akşam yemekleri ise çok zayıf. Berceste Otelin restaurantının manzarası çok güzel olmasına rağmen, güzel keyifli bir akşam yemeği ile, bu manzaranın hakkını veremiyorsunuz, maalesef. İşletmesi, biraz pansiyonculuk modunda gibi, bize zayıf geldi.
    Denize girmek için araba ile aşağıya indik, 500m mesafede Sivrice koyundan veya biraz daha ilerde Sokakağzı koyundan denize girmek mümkün. Her iki koydada, deniz kenarı taşlık, denize iskelelerden giriyorsunuz. Heriki koydada, şezlong, şemsiye ve yemek, içeçek veren cafeler var. Fakat oldukça sakinler. Sokakağzı koyunda, Kadıköy'de Son Gemi isimli Cafeye işleten kişiler buradada Cafe/Pansiyon işletiyor. Biz Son Gemi'de yiyip, içtik, güzeldi, fiyatlar da makul. Sokakağzı koyunun sonunda ise Bertiz Butik Otel bulunuyor.
    Bu koylarda sürekli şal, fular satan Yörük kadınları dolaşıyor, 5-20TL arası bir şeyler almanız mümkün.
    Berceste Otele nasıl gidilir; ya Ayvacık üzerinden ya da Assos üzerinden gelebilirsiniz. Küçükkuyu-Assos yolunu takip edip, Assos (Behram) Köyünden yaklaşık 8 km ve biz bu yolu kullandık, tavsiye ederiz.
Sivrice koyundan sonraki durağımız, Küçükkuyu-Assos arasındaki Calidus Otel.

Daha Büyük Google Haritada Görüntülemek için Tıklayınız

Etiketler: , ,