Calidus Hotel, Assos

Calidus Hotel

Sivrice koyundaki Berceste Otel'den sonra, Kuzey Ege seyahatimizin ikinci durağı, Calidus Otel.
    Calidus Otel, Assos'un en yeni butik oteli, Temmuz 2011 ortası kapılarını açmış misafirlerine ve biz de nerdeyse ilk misafirlerdeniz.
    Assos diyorum ama Assos'un içinde değil, Küçükkuyu'dan Assos'a giderken 14. kilometrede, Sazlı mevkiinde.
    Calidus Otel, sektördeki pek çok butik otelin tersine gerçek bir butik otel. Ülkemizde butik otel diye bir standard olmadığı için, az odalı 2 yıldızlı oteller biraz mefruşatlarını değiştirip biraz da farklı birkaç obje koyarak butik diye pazarlıyorlar kendilerini, fakat banyolarına bir şampuan bile koymuyorlar.
    Calidus Otelde abartısız, sade bir güzellik, şıklık var, işletme sahibi Celal Bey misafirleri ile tek tek ilgileniyor, beklentilerini öğrenmeye çalışıyor, rahat etmelerini sağlıyor. Calidus Otel, 20 dönümlük denize sıfır arazilerinin şimdilik 7-8 dönümlük kısmına kurulmuş, tamamı zeytin ağaçları ile kaplı bir alanda sadece 30 odaya sahip. Bahçede pek çok obje var, sabanlardan çiçek sepetine dönüştürülmüş çocuk beşiklerine kadar.
    Calidus Otelin denizi muazzam, çünkü İşletme Sahibi Celal Turhan Bey, denizin içindeki bütün taşları toplatmış ve bahçede kaldırım taşı olarak kullanmış. Bu bölgede deniz taşlık olmasına rağmen, Calidus Otelde denizin hem içi hem dışı ince bir kuma sahip. Assos'un havası çok güzel, nem yok, o nedenle çok rahat, bunalmadan bir tatil geçiriyorsunuz. Zeytin ve çam ağaçlarının altında çimlerin üzerinde rahat rahat tatilinizi geçiriyorsunuz, kitabınızı okuyorsunuz.
    Calidus Otel yarım pansiyon konseptiyle çalışıyor, yemekleri güzel. Akşam yemeğinde ilkin bir çorba veriyorlar, o kadar başarılı ki , yaz günü bile çorbayı içmeden edemiyorsunuz.Daha sonra 12-15 çeşitlik bir meze menüsü veriyorlar. Ege otları ve ege mutfağı ağırlıklı mezelerde. Daha sonra ana yemek ve tatlı/meyve tercihi. Tatlı olarak, dondurmalı irmik helvası vardı bir gün, başka bir gün ise yufka arası muhallebi kıvamında yöresel bir tatlı. Bunların dışında, parfesi ise çok başarılı idi.
    Calidus Otel, bu bölgede pek alışık olmadığımız bir şekilde çok kaliteli, işini bilen personel kullanıyor.
    Otele 12 yaşından küçüklerin alınmadığını da belirtmek isterim
Eğer çevre gezisi yapmak isterseniz, yaklaşık 10 km ötedeki Assos köyü ve Assos Antik limanı ziyaret edebilirsiniz. Bunun dışında Kazdağları Yeşilyurt köyü de mutlaka gezilmeye değer bir yer.

Daha Büyük Google Haritada Görüntülemek için Tıklayınız

Etiketler: ,