Urla'da Butik Şarapçılık: Urlice Vineyards

 Urlice Vineyards, Urla
Urla ve çevresi gezilerimize devam ederken Urlice Vineyards'ı ziyaret ediyoruz. Urla'nın eskilere dayanan bağcılık ve şarapçılık geçmişi olsa da, Urlice'nin sahipleri Bilge-Reha Öğünlü çifti "Urla Şarabı"nı dünyaca tanınan bir marka yapmaya çalışıyorlar. Urla neden bizim Toskana'mız olmasın.
    Urlice adını Urla'nın eski adından alıyor, Urli Urla'nın eski adı, Urlice ise Urli'nin prensesinin adı. Güzel isim.
    Urla'da nispeten büyük çapta şarapçılık yapan Urla Şarapçılık var. Urlice Vineyards ise, yurtdışında şato şarapçılık olarak da bilinen butik şarapçılık yapıyor. Bağları ile şarap evi aynı yerde olan Urlice'de Öğünlü çifti şarabı, kendileri daha doğal yöntemlerle az miktarda üretiyorlar. Bu da farklılığı getiriyor. Sanıyorum yıllık 10, 15 bin şişe gibi bir kapasiteleri var.
    Urlice şaraplarının çeşitli yarışmalarda ödülleri var.
    2001'den beri her sene tadım ve değerlendirme gerçekleştiren içki kültürü dergisi Gusto'nun 2010 değerlendirmesinde, Urlice'nin Cabernet Sauvignon Syrah Reserve 2008 şarabı gümüş madalya almış. 2011 yılında II. Ulusal Genç Türk Şarapları tadımında ise, Cabernet Sauvignon 2009 şarabı en yüksek ikinci puanı alarak Altın madalya almış.
    Az miktarda üretip yapıldığı için, Urlice şaraplarına İzmir'in yakın çevresi Çeşme, Alaçatı gibi yerlerde bulmak mümkün.
    Yolunuz Urla çevresine düşerse, mutlaka Urlice'ye uğrayıp bu şaraplardan alın derim, ben maalesef sadece bir Cabernet Sauvignon Syrah Reserve 2008 alabildik, daha uzun süre yollarda olacağımız için daha fazla alamadık.
    Randevusuz gittiğimiz için de, maalesef Öğünlü çifti ile tanışma imkanı bulamadık, tadım yapamadık.
    Urlice Vineyards'a Nasıl Gidilir?: Aşağıdaki Google Haritadan bakabilirsiniz.


Daha Büyük Google Haritada Görüntülemek için Tıklayınız

Etiketler: , , ,