Misina Balık, Dalyan

 misina balık, dalyan

    İstanbul Anadolu yakasında Dalyan'da güzel bir balık lokantası var, Misina Balık. Çoktandır gidip mezelerini tatmak, ambiyansını solumak isterdik. Cadde üzerinde olmasına rağmen, dekorasyonu çok güzel, deniz kenarında havası veriyor insana.
    Dalyan'da Faruk Ayanoğlu caddesi üzerinde bir apartmanın altında, kocaman çam ağacının altında hoş bir balık restaurantı. Vale servisi de var, arabanızı alıyorlar, araba park problemi olmuyor yani.
    Misina Balık egeden getirilen otları ve Girit, Rum ve Ege mutfağından sıcak mezeleri ile iddialı.
    Biz, deniz ürünleri kuvvetli balık restaurantlarında balıktan ziyade soğuk ve sıcak deniz ürünleri yemeği tercih ediyoruz. Burada da aynısını yaptık. Ege otlarından kaya koruğu güzeldi, deniz börülce ise biraz fazla haşlanmış veya beklemiş gibi geldi bize.
    Somon fümesi ise güzeldi, hafif sızma zeytinyağlı olarak servis ediyorlar. Ayrıca, ev yapımı usulü salatalık turşusu ise çok çok güzeldi.
    Sıcak mezeler olarak, keçi peyniri ızgara, kalamar güveç, balık köftesi, rum böreği, pavurya bacağı ve deniz mahsulleri krep tercih ettik. Daha evvel hep kalamar tava veya kalamar dolma yerdik fakat burada ilk defa gördüğümüz yaprak kalamardan güveç yapılmış, hafif tereyağlı, güzeldi.
    Rum böreği, İstanbul balık lokantalarında kolay bulunan bir meze değil sanıyorum. Dilim dilim kesilmiş patlıcan üzerine peynir konarak kızartılmış, güzeldi. Pavurya bacağı ve deniz ürünleri krep veya böreği ise en güzellerdi. Misina Balık'ta fiyatlar, ana balık hariç, içki dahil kişi başı 50-60 lira civarında, tabii yediklerinize, tercihlerinize de bağlı.
    Misina balık, oldukça kalabalıktı, o nedenle çevrenin fotoğraflarını çekemedik. Ayrıca gene başkalarını rahatsız etmemek için yediklerimizin resimlerini flaşsız çektik, o nedenle çok iyi resim alamadık.

Caddebostan "Barlar Sokağı" olarak anılan İskele Sokaktaki balık lokantaları için tıklayınız.


Daha Büyük Google Haritada Görüntülemek için Tıklayınız

Etiketler: , ,