Kaş, Antalya

Kaş Sokaklarından

    Kaş ve Kalkan arası araba ile 30 dakika kadar. Yol yapılmış ve çok güzel, bir tarafından denizi seyrederek yol almak çok keyifli. Kaş, Kalkan'dan daha büyük bir yer ve gezilecek en güzel kısımları limanda. Güzel dükkanlara ve cafelere sahip bir çarşısı var. Bu çarşıda tezgahlar açılıyor ve hediyelik eşyalar satılıyor.
    Deniz kenarında restaurantların yanında bir seramik atölyesi dikkatimizi çekti bizim, ismi Atelie Anatolia. Bu galeride, çok özgün seramik çalışmaları bulmanız mümkün. Biz üzerinde keçi resimleri olan tuz, biberlik ve makarna tabakları aldık mesela.
    Kaş'ın dar sokakları arasında gençlere yönelik rock barlar var. Zaten geceyarısına kadar ortalık çekirdek çitleyen ailelerle doluyken, 12'den sonra ortam gençlere kalıyor.
    Kaş merkezde iki önemli plajı var, Büyük Çakıl ve Küçük Çakıl Plajı. Biz Büyük Çakıl'a gittik. Adından anlaşılacağı üzere Kaş'ın denizi taşlık. Ama berrak ve soğuk yani güzel bir denizi var. Kaş'ın dışında Çukurbağ yarımadası var, burada pek çok küçük otel ve butik otel mevcut, bunlardan bazıları; Barbarossa Hotel, Club Çapa , Hotel Club Amphora. Bir de THe Times gazetesinin "Akdenizin En iyi Oteli" seçtiği Peninsula Gardens Hotel var. Çok özel bir butik otel,yamaça oturtulmuş, tamamen yeşillendirilmiş bir ordam da 23 odasının 18 inin özel havuzu var.
    Kaş'dan Antalya yönüne giderken tarihi Lykia yolu üzerinde Çukurbağ köyü var. Çukurbağ yarımadası ile alakası yok, üstelik tam ters istikamette. Bu köyün bir kilometre dışında , Ressam Aydın Çukurova'nın eski bir köy evini restore edip Sanat kampına dönüştürmüş, adı da Eflatun sanat Kampı. Ancak, bu bir kilometrelik köy yolu, taşlık, araba ile çok yavaş gitmek gerekiyor. Ressam Aydın Çukurova burada misafirlerine hem sanat aktiviteleri yaptırıyor hem de tarihi Lykia yolunda yürüyüş yaptırıyor.
    Kaş'da tercih ettiğimiz deniz ürünleri restaurantı, Mercan Restaurant. Kılıç balığı ve diğer deniz ürünleri ile öne çıkan elli küsür yıllık restaurant, tavsiye ederiz.
Kaş gelmişken mutlaka yapılacak bir teknu turu var: Batık Şehir Kekova ve Kaleköy turu.

Etiketler: ,