Assos (Behramkale)

Assos

Son yılların yükselen tatil merkezlerinden Assos. Tabii, eski adı Assos, yeni adı Behramkale deyince, esasında iki farklı lokasyondan bahsediliyoruz. Biri, antik liman çevresinde kurulu güzel otellerin ve balık lokantalarının bulunduğu Assos antik liman , diğeri ise bu limana gelmeden birkaç kilometre gerideki Assos- Behramkale köyü.
    Assos antik limana, döne döne, dar bir yoldan iniyorsunuz. Assos da nerede kalınır sorusuna cevap olarak; limanda, benim gördüğüm üç güzel otel var, biri Nazlıhan Butik Otel, Kervansaray Otel ve Assos Otel. Bu otellerin önünde ise, yan yana balık lokantaları. Limanın biraz dışında ise, Eden Garden, 4 yıldızlı oteli mevcut.
    Assos köyü ise, çok küçük 150 hane kadar, dar, taş, yokuş sokakları ile güzel bir köy. Turizmi keşfetmiş, turizm ile kalkınmaya çalışıyor. Her sokakta köy kadınlarının kurduğu takı, hediyelik eşya stand'larını görebilirsiniz. Assos köyünde ise daha çok pansiyonculuk ön planda, otel olarak ise , Asosyal Oteli gördüm.
    Assos köyünde, Leleg'e uğrayabilirsiniz, resim veya seramik alabilirsiniz, ilginç seramikler var. Bunu dışında, köyün çıkışında, Cam Sanatçısı Pelin İnal'ın cam atölyesini mutlaka gezmelisiniz. O kadar güzel eserler arasından, bir şeyler almadan çıkmak imkansız gibi. Dik taş sokaklarda gezerken yorulduğunuzda ise, köy meydanındaki köy kahvesinde, fincanda pişen doğal damla sakızlı Türk kahvesi içmeyi ihmal etmeyin. Assos köyünün bir de peynir helvası meşhur ama akşam saatine kalmadığı için tatmak nasip olmadı.
   Assos'un çevresinde denize girmek için koylar var; Kadırga Koyu, Sivrice Koyu ve Sokakağzı Koyu. Kadırga koyu, Assos'a gelmeden birkaç km beride, hafif çakıl bir kumsalı, denizin berraklığı ise muazzam. Kadırga koyunda yan yana oteller var, Eden Beach, Assos Park Otel, Hunters Otel, Troy Otel. Sivrice koyu ise, Assos köyünden 8 km kadar yukarda, bu koyda ise Berceste Otel var. Sokakağzı koyu ise Sivrice koyunun devamı şeklinde ve otel olarak Bertiz Butik Otel mevcut. Sivrice ve Sokakağzı koylarında çeşitli pansiyonlar da var.
    Assos'a Küçükkuyu'dan 24 kilometrelik bir güzel bir yolla ulaşıyorsunuz. Bu yol boyunca, yan yana küçük oteller ve pansiyonlar mevcut. Butik otel olarak, en güzeli Calidus Otel, mükemmel. Bunun dışında, Sazlı Sardunya butik moteli, Maviş Otel, Kanara Otel, Villa Del Mar'ı sayabiliriz.

Assos'a nasıl gidilir?: Assos'a ulaşım için aşağıdaki Google Harita'yı tıklayınız.

Daha Büyük Google Haritada Görüntülemek için Tıklayınız

Etiketler: ,