Lipsos Otel, Karaburun, İzmir

 lispos otel atanın yeri, karaburun

Ege turumuza Urla'dan sonra Karaburun'da devam ediyoruz. Konaklama için Lipsos Otel- Atanın Yerini tercih ettik.
    Karaburun'a gelmek için, İzmir-Çeşme yolundan Karaburun istikametine dönüyoruz. Bu sapaktan Karaburun 50 km kadar ama bir saatten fazla alıyor. Denize paralel bir yoldan kıvrıla kıvrıla geliyorsunuz, zevkli bir seyahat oluyor., Karaburun'dan ilerde Yeniliman mevki var, 9 km ötede, Lipsos ise bu Yeniliman dışında oluyor. Diğer bir deyişle, İzmir, Karaburun yarımadasının en kuzey noktası gibi, Midilli adası ve Foça sahillerini uzaktan görüyor.
    Lipsos Otel, bu Yeniliman çıkışında sahilde, yakın çevresinde başka bir yapı yok, nerdeyse denizin üzerinde, mavi beyaz boyalı mütevazi bir köy evi kıvamında.. Odaya ilk girdiğinizde, gecelik kişi başı 120TL yi fazla bulabilirsiniz ama, 24 saat geçirdiğiniz de fikrinizi hemen değiştireceksiniz.
    Lipsos Otelin sadece sekiz odası var, hepsi mütevazi bir köy odası şeklinde, klima dışında bir şey aramayın, tv gibi falan.
    Lipsos otelin girişi de gene köy evi havasında döşenmiş, geniş bir kütüphane var, onun dışında tenis raketinden, deniz kabuklarına, teleskopdan darbukaya kadar pek çok obje serpiştirilmiş, hoş bir havası var.
    Lipsos Otelde konaklarken, kendinizi şehir hayatının koşturmacasından, kalabalıklığından, gürültüsünden tamamen izole ediyorsunuz. O derece dingin bir ortamdasınız ki, sanki bir adadasın hissi veriyor.
    Otelin dışında ise ise sizi çok güzel bir deniz bekliyor. Deniz biraz çakıl, deniz ayakkabınızı almayı unutmayın yanınıza. Sahilde, en fazla 10-15 kişi oluyor. Lipsos Otel, Atanın yerinde sizi, muazzam kahvaltı ve akşam yemekleri, pırıl pırıl bir deniz, sakinlik, sükunet, huzur bekliyor.
    Sabah kahvaltısı dedim; çeşit çeşit zeytinler, peynirler, bal, reçel, köy tereyağı, köy yumurtası, köy tarla domatesi, salatalık, vs. Hepsi o kadar lezzetli ki, kahvaltı masasında kalkamıyorsunuz.
    Akşam yemekleri ise, bir başka güzellik. O muazzam deniz manzarası eşliğinde, ilkin çeşitli ege otlarından oluşan soğuk mezeleriniz geliyor. Sonra sıcak meze ve ana yemek, hepsi de deniz ürünü, çiftlik falan değil hepsi denizden çıkma.
    Sıcak meze olarak, karides güveç, kalamar tava vardı. Ana yemek olarak, bir gün karagöz balığı, ertesi gün dil balığı ve mır mır balığı vardı. Yemek sonrası, meyve tabağı ve tatlı. Tatlı olarak, içine ceviz ve kuru üzüm konmuş, fırında helva, başarılı idi.
    Aklınızda olsun, Lipsos otele giderken, Balıklıovadan geçiyorsunuz, Balıklıova fırınlarının tereyağlı un kurabiyesi meşhur, geçerken almayı unutmayın, akşam üstü plajda çay ile un kurabiyesi iyi gidiyor.
    Lipsos Otel, Atanın yerine gitmek için güzergahı aşağıdaki Google Haritadan görebilirsiniz.
GPS/Navigasyon için koordinatlar: N 38 40 21.18 E26 25 55.16

    Lipsos Otel Atanın Yeri dönüşünde, Çeşme-Karaburun sapağından eski çeşme yoluna giriyoruz. Çeşme'ye kadar çok güzel, yem yeşil ağaçlık bir yol, sürüş zevki çok iyi. Çeşme yolu üzerinde Ildır sapağı var. Ildır'da ise Fatmagülün suçu ne? dizisinin İstanbul dışındaki sahnelerinin çekildiği küçük otel, Herakles Butik Otel var. Mavi beyaz boyalı Herakles Butik Otelin, özgün döşenmiş sadece on odası var, ama önceden rezervasyon yaptırmayınca kalmak mümkün olmuyor.
Ildır hakkındaki daha detaylı yazımız için tıklayınız.


Daha Büyük Google Haritada Görüntülemek için Tıklayınız

Etiketler: , ,