Rumeli Feneri Balık Lokantaları

 İstanbul Rumeli Feneri

    Şehir kalabalığından kaçmak, biraz deniz havası solumak ve kendinize güzel bir balık ziyafeti çekmek için, İstanbul'un yakın çevresinde Rumeli Feneri iyi bir seçenek olabilir.
    Rumeli fenerine Sarıyer'den yukarı çıkıp, Koç Üniversitesinin önünden geçip yaklaşık 11-12 kilometrelik iki yanı çam ormanı olan çok güzel bir yoldan ulaşıyorsunuz. Bu yolun sonunda köye geliyorsunuz. Köyün içinden sağa döndüğünüzde, yamaçta sizi tarihi Rumeli Feneri karşılıyor. Fenerin karşısında ise Mendirek Balık Lokantası var. Biz Mendirek Balık lokantasını tercih ettik. Henüz lüfer, palamut mevsimi başlamamıştı, bizde büyük levreği tercih ettik. Pişirmeleri çok başarılı idi. Bunu dışında, kalamar ve salata da çok lezzetli idi.
    Mendirek Balık Lokantasının manzarası muazzam, biraz yamaçta olduğu için hem balıkçı barınağı ve balıkçı motorlarını tepeden seyrediyorsunuz hem de Karadeniz ile Marmara denizinin birleştiği noktada gelen ve giden gemileri seyrediyorsunuz. Boğazın karşı tarafındaki manzaranız ise, Anadolu Feneri ve Poyraz köyü.
    Yamaçtan barınağa indiğinizde ise Barınak Restaurant sizi bekliyor. Rumeli Fenerindeki balık lokantaları, boğazdaki balık lokantalarının tersine daha salaş yerler. Çok çeşitli deniz ürünlerinden ziyade balık ön planda. Taze balık ve güzel bir salata iyi gidiyor, fiyatlar da hesaplı. Ayrıca, İstanbul'un kalabalığından kaçıp, güzel bir manzarada sakin bir kahvaltı için de iyi seçenek olabilirler.

İstanbul Yakın çevresindeki, Polonezköy hakkındaki yazımızı okumak için tıklayınız.
Gezilebilecek diğer bir yakın çevre olan Şile ve Ağva hakkındaki yazımızı okumak için tıklayınız.
Rumeli Feneri, Mendirek Balık Lokantasına nasıl gidildiğini görmek için aşağıdaki Google Map'i inceleyebilirsiniz.

Daha Büyük Google Haritada Görüntülemek için Tıklayınız

Etiketler: , ,