Hindiba Pansiyon ve Trekking

 hindiba pansiyon ve trekking
Doğa içinde tatil, doğa yürüyüşleri ilginizi çekiyorsa, özellikle sarı, kırmızı ve kahverengine dönüşmüş yapraklar içindeki bir ormanda yürüyüşler özlüyorsanız; Mengen'e 8 kilometre mesafede, Yedigöller yolunun başlangıcında güzel bir konaklama yeri var; Hindiba Pansiyon, kendi deyimleri ile butik pansiyon.
    Ormana yaslanmış içinden küçük bir derenin geçtiği 3-4 dönümlük bahçe içinde 3 taş evde 9 oda ve 3 ahşap bungalow var.
    Taş evlerin isimleri; yörede en fazla bulunan ağaçların isimleri, Göknar, Meşe ve Kayın. Hindiba Pansiyon, yarım pansiyon konseptiyle çalışıyor ve yöresel yemekler ağırlıklı. Fiyatlar ise, kişi başı gecelik, haftaiçi 80TL, haftasonu 96 TL ve bayram gibi özel günlerde 116 TL.
    Hindiba Pansiyon'da ne yapılır derseniz; güzel bir bitki örtüsüne sahip bahçesinde dahi sessiz, huzurlu bir ortamda kafa dinleyebilirsiniz veya sizi bekleyen bisikletlere binebilirsiniz.
    Bunun dışında, Hindiba Pansiyon doğada yürüyüş yapmak için ideal bir yer, 12 tane orman içi yürüyüş parkuru var. Bu parkurları yukarıdaki foto galerimizi tıklayarak görebilirsiniz. Bunlardan 4 tanesi, Hindiba Pansiyon tarafından detaylandırılmış, güzergahtaki kritik dönemeçlerdeki ağaçlara parkur rengini gösteren boyalar sürülmüş. Biz yaklaşık dört kilometrelik parkurda yürüyüş yaptık, gps datasını da aşağıdaki google harita üzerinde görebilirsiniz. Parkurumuz rahattı, yaklaşık bir kilometrelik kısmı, orman içi yolda idi, geri kalan kısım ise patika. Parkurdaki ağaçlar üzerindeki boyalı işaretler sayesinde yolunuzu kaybetmiyorsunuz.
    Hindiba Pansiyonda dört adet köpek var, hepsi çok sevimli. Sürekli kendilerini size sevdiriyorlar. Köpek fobisi olanlar dahi, bu köpeklerle çok rahat samimi oluyorlar, tecrübeyle sabit :)
    Hindiba Pansiyondaki köpekler, bu yürüyüşlerde size tam bir arkadaşlık, "yoldaşlık" ediyorlar. Siz yola çıkmaya hazırlanırken , onlar sizden önce yola koyuluyorlar bile. Pansiyonun bahçesinde ne kadar uysal, sessiz gözükseler de, yürüyüşte devamlı çevreyi kollayıp "yol emniyetini" sağlıyorlar. Bu arada, gözümüzün önünde köpeklerden biri bir karaca, diğeri ise bir yabani dağ keçisi kovaladı. Bunun dışında, yakındaki bir çiftliğin köpeklerinden bizi korumak için dövüşe tutuştu :)
    Bu yürüyüşlerde, fotoğraf galerimizden de görebileceğiniz gibi çeşitli bitkiler gözlemek mümkün. Göknar, meşe, kayın, çam ağaçlarının yanı sıra, kuşburnu, böğürtlen, orman sarmaşığı en fazla görecekleriniz.
    Hindiba Pansiyondan araba ile ulaşabileceğiniz çeşitli yakın yerler mevcut. Bunlardan en önemlisi, 45 kilometre uzaklıktaki Yedigöller. Bu 45 kilometrenin yarısı asfalt yarısı stabilize, fakat tamamı muhteşem manzaraya sahip. Yedigöller izlenimlerimiz ise başka bir yazının konusu.
    Yedigöller dışında, Ağalar Göleti, Bürnük Göleti, Yeniçağa Gölü de yakın yerler. Bolu ili sınırları içinde, Kartalkaya, Abant Gölü Tabiat alanı, Akdoğan Tabiat Koruma Alanı, Bolu Fındığı Tabiatı Koruma Alanı, Sülüklügöl Tabiat Koruma Alanı, Karacasu Termal Turzim Merkezi ve Gölcük diğer görülmeğe değer yerler.
    Hindiba Pansiyona gitmek için, İstanbul-Ankara TEM otobandan Yeniçağa sapağından çıkıp, Mengen istikametinden gidiyorsunuz. Bu yol yaklaşık 20 km kadar, Mengen'in çıkışından sola doğru Yedigöller yoluna girince 3. kilometrede Hindiba Pansiyona ulaşıyorsunuz.


Hindiba  GPS/Navigasyon koordinatları: N40 59 33.3 E32 02 28.9
Hindiba Pansiyona ulaşım ve yürüyüş parkurunu aşağıdaki Google Haritada görebilirsiniz.


Daha Büyük Google Haritada Görüntülemek için Tıklayınız

Etiketler: ,