Paradise Garden Butik Otel, Ölüdeniz, Fethiye

Paradise Garden Hotel, Ölüdeniz, Fethiye

    Ölüdeniz'e inerken sağda 30 dönümlük kocaman arazi içinde sadece 27 odası olan bir butik otel var, Paradise Garden Butik Otel. Ülkemizde genel de küçük oteller veya butik oteller küçük bir alanda bulunur, oda konforu ve aksesuarlarla farklılık yaratılmaya çalışılır. Paradise Garden da ise, bugüne kadar hiç karşılaşmadığım büyük bir bahçe üzerinde ağaçlarla ve çiçeklerle kaplı çok etkileyici bir cennet var.
    Ağaçlardan, çam ağacı yanında, portakal, limon, nar ve üzüm asmaları yoğun. Mevsiminde gittiyseniz, meyveleri yerlere kadar sarkan narenciye ağaçlarının dallarından koparıp yiyebilirsiniz.
    Çiçekler den ise, güller, rengarenk begonviller, yaseminler, hanımelleri en çok görünenler. Akşam olduğunda, yaseminlerin, hanımellerin kokusu çevreyi sarıyor.
    Paradise Garden, Ölüdenize inen yamaçta, dolayısıyla, denize girmek isterseniz, Ölüdenizdeki Belçekız plajına veya daha önemlisi Ölüdeniz Milli Parkına inebilirsiniz. Ölüdeniz Milli Parkından, eskiden Türkiye'nin turizm reklamlarında kullanılan fotoğrafın çekildiği yer olan Ölüdeniz Lagoon'dan, o muhteşem yeşil lacivert denize girebilirsiniz.
    Eğer Denize girmek istemezseniz, üç havuz var. Biri mağara içine oyulmuş üç havuzdan birine girebilirsiniz. Benim önerim, çevresi portakal , mandalina ağaçları ve üzüm asmaları ile kaplı, Babadağları ve Ölüdeniz manzaralı havuz.
    Paradise Garden Otel'de iki muhteşem trekking imkanı var. Biri, otelin hemen arka kapısından çıkıp çam ormanı içinde saatlerce yürüyebileceğiniz bir güzergah. Bu güzergahta, Ölüdeniz Lagoon'un fotoğrafını tepeden çekebilirsiniz. Bu güzergahtaki fotoğraflar için, yukarıdaki foto galerimize bakabilirsiniz. Diğer güzergah ise, 509 kilometrelik tarihi Lykia- Olympos yolu. Babadağ'dan başlayan bu yolun başlangıç noktası, Paradise Garden Otel'in 500 metre ötesinde.
    Kahvaltı ve yemeklerinizi, terasta alıyorsunuz, terasın manzarası ise Babadağ ve Ölüdeniz. Çok dinlendirici, huzur verici ortam.
    Paradise Garden'na gittiğinizde, çeşitli çevre turları yapabilirsiniz. Sadece 4-5 km ötedeki Kayaköy 'ü mutlaka görmelisiniz. Bunun dışında, Fethiyenin çeşitli koylarını ve plajlarını gezebilirsiniz: Milli Park, Kırdak plajı, Belçekız plajı, Çalış plajı , Faralya, Kabak koyu, Kelebekler Vadisi, Günlükçü koyu, Katrancı koyu, Yeşil Üzümlü Köyü, Saklıkent Kanyonu. Tarihe meraklı iseniz, Tilos harabeleri görülebilir.
    Diğer yandan, Paradise Garden Butik Otel, Fethiye ve çevresinde yaşayan İngilizlerin, düğün törenleri için tercih ettikleri bir mekandır. Tatilinizi yaparken, böyle bir İngiliz düğününe tanık olma ihtimaliniz de mevcut :)

Paradice Garden, Ölüdeniz hakkında daha önceki yazımız için tıklayınız.
Paradise Garden Butik Otel'den başka Ölüdeniz bulunan oteller şunlardır:
Tam Ölüdeniz Lagoon'da bulunan Club Hotel Meri, Kırdak Milli Parkının yanında Lykia World Ölüdeniz Tatil Köyü, Tam Belçekız plajına sıfır Oyster Residences Ölüdeniz, Hisarönü'nden Ölüdenize inerken yamaçda ise, Montana Pine Resort Hotel, Belle Vue Hotel ve St. Nicholas Park Hotel.

Daha Büyük Google Haritada Görüntülemek için Tıklayınız

Etiketler: ,